YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ
YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ
Yönetici Asistanı Ne Yapar ?
Yönetici asistanı, ofis görevlerini yerine getirerek veya denetleyerek tümüyle bir başkasının çalışmalarını (genellikle üst düzey bir yönetici) destekledikleri için, idari asistanlara veya sekreterlere benzer bir iş yaparlar. Aradaki fark, yönetici asistanının özellikle üst düzey bir yöneticiye atanmış kıdemli bir ofis çalışanı olmasıdır. Bu, diğer ofis çalışanlarının denetlenmesi ve eğitilmesinin yanı sıra bir şirketin başarısı üzerinde önemli etkisi olabilecek görevlerin üstlenilmesini de içerir.
Yönetici Asistanı Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
Yönetici asistanlığı görevleri, idari asistanlar tarafından gerçekleştirilen aynı görevleri içerir; telefon görüşmesi yapma ve görüşme kabul etme, icra makamı adına notlar alma, e-postalar ve mektuplar göndermek, ziyaretçi kabul etmek, planlama – çizelge oluşturma ve dahası. Aynı zamanda kapı bekçileri gibi hareket ederler, yönetime kimin erişeceği ve yönetimin hangi bilgileri alacağı konusunda kararlar alırlar.
YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ : Sık sık araştırma yaparlar ve şirket politikasını etkileyen raporlar hazırlarlar. Bu sorumluluklar, yönetici asistanlarının işverenlerinin çalışmalarını iyice anlamaları gerektiği anlamına gelir. Sonuç olarak, yönetici asistanları aynı zamanda yönetici ile görevli personelin geri kalanı arasında bir köprü konumundadır.
Bu iş genellikle aşağıdaki işleri yapmayı gerektirir:
- Muhasebe / defter tutma
- Takvim yönetimi
- Müşteri ilişkileri
- Bir dosyalama sistemi tasarlama ve düzenli kontrollerini yapma
- Toplantıları düzenleme
- Kayıtları tutmak
- Seyahat planlarını düzenleme
- Yazı işleri
- Vaka planlaması yapma
- Raporları hazırlama
- Gider raporlarını işleme koyma
- Toplantı tutanaklarını alma
Eğitim ve Sertifikalandırma
YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ Sekreter olarak işe başlamak için az sayıda eğitim gereksinimi vardır, ancak yönetici asistanı gibi bir pozisyona ulaşmak genellikle birkaç yıllık deneyimin ardından gelir.
YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ
Eğitim: Lise diploması çoğu giriş seviyesi iş için yeterlidir, ancak işle ilgili alanlarda önlisans veya lisans derecesine sahip olanlar daha seçilebilir olacaktır. İş yaparak tecrübe ve güven kazanılır, yönetici asistanları genellikle uzun süredir kendilerini kanıtlamışlardır.
YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ : Sertifikalandırma: Farklı sektörlerde birçok yönetici asistanının herhangi bir özel eğitim alarak sertifikasyona sahip olmadığı görülüyor. Aslında, bir kimsenin yönetici asistanı olarak sertifikalandırılması gerekmemekle birlikte, önemli olan nokta; yeterlilik gerektiren yazılım programları ve diksiyon, muhasebe bilgisi gibi konularda özel eğitim kurumları aracılığıyla sertifikalar alınmış olmasıdır. Bu tür sertifikalar, bir yönetici asistanı adayını oldukça ciddi anlamda ön plana çıkararak, tercih edilebilir olmak anlamında büyük avantaj sağlıyor.
YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ : Global Bilişim Kariyer olarak biz, bireysel olarak eğitim programımıza başvuran yönetici asistanı adaylarına, yönetici asistanlığı eğitimi kapsamında mesleğinin görev ve sorumlulukları hakkında teorik ve teknik eğitim vermenin yanısıra, eğitimin sonu günü TRT Spikeri Jülide Sönmez tarafından Diksiyon ve Sektör Tecrübeli Mali Müşavir tarafından Ön Muhasebe eğitimi de hediye ediyoruz. Yönetici asistanlığı eğitimi sonucunda alacağınız sertifika ise size iş dünyasının kapılarını aralamada büyük avantajlar sağlıyor.
YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİMİ için Global Kariyer’e 0 312 435 97 97’den ulaşabilirsiniz. Dilerseniz canlı destek den sorularınızı sorabilirsiniz