PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ
PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ
Protokol Nedir?
Protokol, Fransızca kökenli bir kelimedir ve dilimize ise İngilizceden geçmiştir. Bu tanım, resmi tören ve toplantı gibi organizasyonlarda mevki, öncelik hakkı gibi konularda uyulması gereken kurallar bütünüdür. Protokolün amacı, resmi tören ve toplantı gibi durumlarda oluşabilecek düzensizliğin önüne geçerek ilişkilerin gelişmesini sağlamak, nezaket ve saygı ortamını yaratmaktır.
Protokol Kuralları Nelerdir?
PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ :Gerek iş dünyasında, gerek kamusal alanda, gerekse devlet erkânında protokol kuralları ; özellikle üst düzey yöneticiler başta olmak üzere tüm resmi erkanın günlük ve özel yaşamlarında önemli yer tutar. Protokol kuralları , söz konusu bireylerin kişisel yaşamlarında düzenin daha kolay oluşturulmasını sağladığı gibi, nezaket ve karşılıklı saygı ortamı içinde ikili ilişkilerinde belli bir düzen içinde ilerlemesini sağlar. Bu açılardan bakıldığında, özellikle üst düzey kişilerin yaşamında büyük önem arz eder.
Protokol kurallarının içeriğine baktığımızda;
-
Selamlama
-
Tanışma / Tanıştırma
-
Karşılama / Uğurlama
-
Makamda davranış kuralları
-
Konuşma ve dinleme protokolü
-
Toplantı protokolü
-
Sözlü ve yazılı iletişim
-
Giyim
-
Resmi Davet
-
Teşekkür,Tebrik ve Çiçek / Hediye gönderimi
gibi başlıca maddeleri içeriyor.
Protokol Kuralları Uygulaması ve Önemi
PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ: Protokol , tanımı gereği, devlet işlerini, diplomatik olayları, kurum içi ve kurumlar arası süreçleri yönetmek için kullanılan uygun prosedürleri veya kurallar sistemini içerir. Başta yönetici pozisyonunda bulunan bireyler olmak üzere, kurum ve şirketlerde çalışan profesyonellerin protokol kurallarına uymaları, \"temsil\" sürecinin ilerleyişi açısından doğal ve aynı zamanda yasal bir gerekliliktir.
PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ : İş protokolü de, farklı kültürlerden insanların ortak bir amaç bulması, stratejik ve hassas konuları ele alması ve uzun vadeli ilişkiler kurması için olayları kolaylaştırma sanatı ve bilimi olarak tanımlanabilir. Dünyanın küresel pazarı en küçük şirketleri bile etkilemeye devam ederken, iş protokolü de sizi rekabetten ayıracak stratejik bir varlık haline geldi.
PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ : Bu sebeple, kurum ve şirketlerde protokol memurlarının önemi ve protokol memuru pozisyonuna duyulan ihtiyaç da doğru orantılı olarak gelişiyor. Bir protokol memuru gerçekte ne yapar?
Protokol memuru , ekibinizdeki V.I.P.\'yi planlayan ve düzenleyen kişidir. ziyaretler, törenler, toplantılar ve özel etkinlikler. Planladıkları her etkinlik, müdür ve davetliler arasında diplomasi beklentisiyle yürütülür. Öncelik, adres başlıkları ve formları, bayrak görgü kuralları, uluslararası protokol ve daha pek çok konuda eğitilmiş ve deneyimlidirler. Bunların tümü mükemmel müşteri ilişkileri ile sonuçlanan stratejik hedefleri etkiler.
Protokol Kuralları Eğitimi Kurum ve şirketlerde temsil ve ilişkilerin belli protokol kuralları dahilinde ilerleyişi, nezaket ve karşılıklı saygı ortamının sağlanmasının önemi yadsınamaz. Özellikle bir yöneticinin bu kuralları ne kadar bilmesi ve riayet etmesi gerekiyorsa da, gündelik ve profesyonel yaşantısındaki faaliyetlerin yoğunluğu tüm protokol süreçlerini takip etmesine olanak tanımayabilir. Protokol kuralları eğitimi yönetici ve yönetici adayları için önem arz etmekle birlikte, özellikle protokol süreçlerinin takibini gerçekleştirecek olan Protokol Memurlarının bu kural ve süreçlere hakim olması gerekir. İyi eğitimli ve protokol kurallarına hakim bir protokol memuru, organizasyonlar arası ilişkilerin işleyişinde kritik bir pozisyona sahiptir. Global Kariyer Bilişim , alanında uzman ve deneyim sahibi eğitmenler eşliğinde verdiği Protokol Kuralları Eğitimi ile sektörün ihtiyacına cevap veriyor.
PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ için detayli bilgiye Global Kariyer'e 0 312 435 97 97’den ulaşabilirsiniz. Dilerseniz canlı destek den sorularınızı sorabilirsiniz
Blog Konusu : PROTOKOL KURALLARI EĞİTİMİ