Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri

01-03-2022 11:41
Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri

Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri

Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri: Teknolojik ilerlemelerin gözle görülür bir hıza erişmesi ve toplumun her kesimince kullanılabilir hale gelmesi, hayatımızın her alanında dijitalleşmeyi de beraberinde getiriyor. Basılı dokümanların yerlerini dijital verilere bırakması ile bilgi güvenliği ve bilgi güvenliği sistemleri de geçmişe nazaran daha önemli bir yer teşkil ederken, bu alandaki gelişmeler ve bu sistemlerin uygulayıcıları da mevcut önemini günden güne artırıyor. Dilerseniz öncelikle bilgi ve bilgi güvenliği konularına kısaca değinelim.

Bilgi Güvenliği Nedir ?

Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri : Bilgi Güvenliği, bilgilerin yetkisiz erişimden korunması ile ilgili değildir. Bilgi Güvenliği temelde bilgiye yetkisiz erişimi, kullanımı, ifşayı, aksatmayı, değiştirmeyi, incelemeyi, kaydetmeyi veya imha etmeyi önleme uygulamalarıdır. Bilgi fiziksel veya elektriksel olabilir. Bilgi sizin kişisel detaylarınız gibi bir şey olabilir ya da sosyal medya profiliniz, cep telefonundaki verileriniz veya biyometrik verileriniz. Bu nedenle Bilgi Güvenliği, Kriptografi, Mobil Bilgisayar, Siber Adli Tıp, Çevrimiçi Sosyal Medya gibi birçok araştırma alanını kapsar.

Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri : Birinci Dünya Savaşı sırasında bilginin hassasiyetini göz önünde bulundurarak Çok Katmanlı Sınıflandırma Sistemi geliştirildi. İkinci Dünya Savaşı'nın başlangıcında, Sınıflandırma Sisteminin resmi uyumu yapıldı. Alan Turing, savaş verilerini şifrelemek için Almanlar tarafından kullanılan Enigma Makinesi'ni başarıyla çözdü.

Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri : Bilgi Güvenliği programları, kısaca CIA olarak bilinen 3 hedef etrafında oluşturulur; Confidentiality (Gizlilik), Integrity (Bütünlük), Availability (Kullanılabilirlik). Türk Standartları Enstitüsü tarafından yayınlanan TS ISO/IEC 27001:2005, “Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı” da bilgi güvenliğini bu başlıklar altında inceler.

Gizlilik - bilginin yetkisiz kişilere, kuruluşlara ve sürece açıklanmadığı anlamına gelir. Örneğin, Gmail hesabım için bir şifrem var, ancak Gmail hesabına giriş yaparken biri gördü. Bu durumda şifremin güvenliği ihlal edildi ve Gizlilik ihlal edildi.

Bütünlük - verilerin doğruluğunu ve bütünlüğünü korumak anlamına gelir. Bu, verilerin yetkisiz bir şekilde düzenlenemeyeceği anlamına gelir. Örneğin, bir çalışan bir kuruluştan ayrılırsa, bu durumda hesaplar gibi tüm departmanlardaki bu çalışanın verileri, "İşten Ayrılma" durumunu yansıtacak şekilde güncellenmelidir. Böylece veriler tam ve doğru olur ve buna ek olarak yalnızca yetkili kişinin çalışan verilerini düzenlemesine izin verilmelidir.

Kullanılabilirlik – ihtiyaç hallerinde tüm bilgilerin mevcut olması gerektiği anlamına gelir.

Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri

Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri Gerek bireyler, gerek kurum ve işletmeler açısından önemi günden güne artmakta olan bilgi güvenliği ve bilgi güvenliği sistemleri konusunda eğitimli, uzmanlaşmış bireyler de birçok sektörde aranan kişiler oluyor. Global Kariyer Bilişim olarak, Bilgi Güvenliği ve Sistemleri Eğitimleri kapsamında, sektörün ihtiyacına cevap verebilecek ve profesyonel yaşantısına bir artı daha eklemek isteyen bireylere, uzman eğitimci kadrosu ile ışık tutuyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.